ACTIVITATS DIÀRIES

A l'Entitat del Club d'Esplai Sant Feliu ja portem uns anys amb una estructura d'activitats diàries extraescolars que s'amplia i millora any rere any. Aquestes activitats molt diverses tenen com objectiu comú dinamitzar un espai lúdic i educatiu del lleure dels nens i nenes després del temps de l'Escola, així com continuar treballant en relació als valors d'educació integral de l'Ideari.

Treballem a través del JOC, eina fonamental i amb altres recursos com els Centres d'Interès, històries ambientades amb personatges, tècniques i habilitats en continguts específics de l'àmbit artístic, expressiu i creatiu.

Dintre d'aquesta estructura setmanal proposem un funcionament diferent per a cadascuna de les activitats, segons els grups d'edats, els dies en què es fan i el lloc de la seva ubicació. Les activitats es presenten amb un programa específic que pot arribar a totes les edats, des de P3 a 6è.

Els educadors que treballen defensant el Projecte del lleure tenen molt anys d'experiència i un ampli ventall de recursos per a garantir la dinamització i la qualitat pedagògica de les diferents activitats extraescolars.

 

VINE A L'ESPLAI!!
Nou tríptic d'Activitats Diàries per al nou curs 2017-2018!!

 

El nostre objectiu: oferir un petit servei d'una gran manera
 
Dansa Clàsica Psicomotricitat Iniciació a la Guitarra
Conte Contes Jocs amb Anglès L'Esplai
Racó de l'Art Ludoteca Funky Jazz
Tècniques d'Estudi Assistit Dinamització de Biblioteques Jocs de Rol
Dibuix Còmic Esports Teatre i Tècniques d'Expresió Corporal
Batuka Mamis! Pilates Introducció a la Informàtica

 

Dansa Clàsica

Per aquells nens i nenes que veritablement els agrada qualsevol disciplina de Ball us oferim la possibilitat de gaudir en un grup de Dança Clàssica orientat de forma divertida i no tant com una acadèmia elitista si no com una activitat on ell o ella explori les possibilitats de coordinació i millora del seu propi cos, aprenguin l' esforç i la disciplina i es sentin recompensats per a coreografies i espectacles muntats específicament per que ells i elles es llueixin de forma divertida i molt ambientada i treballada.

Aquesta activitat és una de les de més èxit pel seu plantejament global i per la qualitat tècnica i humana de l' equip de professionals que la porten, tota una garantia.

Aquesta activitat és un espai molt específic per a treballar la tècnica de la Guitarra Clàssica. S'enfoca per a tots els públics, però els nois i noies que formen el grup final han de saber exactament que ho volen fer i desitjar aprendre a tocar un instrument musical, donat el llarg procés i l'exigència que comporta. S'intenta crear u ambient cordial per no fer les classes avorrides i introduir altres recursos per motivar els diferents estats d'ànim dels nois i noies, ja que aprendre la tècnica en sí mateix és tant particular i monòton que pot arribar a cansar, molt més si parlem de nois i noies impetuosos i impacients. Es valora molt el progrès individual i l'esforç quotidià. Si tens una guitarra ben senzilla ja pots començar!

El desenvolupament psicomotriu dels infants és molt important. L'esport és font de vida i salut i amb els exercicis psicomotrius ajuden als nens i nenes al correcte desenvolupament tant de la motricitat fina, el ritme i la percepció, la capacitat de reacció, l'equilibri i l'orientació. Heu trobat alguna forma de fer exercici i gaudir alhora?

NOSALTRES SÍ!!!! Farem molts exercicis on treballarem totes les parts del cos utilitzant “aros”, cordes, tubs… Ho farem acompanyats de música, amb moviments específics, els quals ens permetran crear coreografies molt boniques i divertides. No perdis l'ocasió de fer que els teus fills millorin els seus moviments i coneguin les seves capacitats i el seu cos.

Vol ser una activitat molt completa que treballi diferents aspectes educatius pels infants. Agafant com a punt de partida l'exposició d'un conte, tenim present aspectes com l'estimulació de la parla, l'estructura del llenguatge, la capacitat de concentració, la capacitat d'expressió i abstracció. Intentem treballar també l'estimulació de la imaginació i la creativitat amb el més ampli dels sentits, des de la creativitat plàstica com l'expressió corporal, més teatral, inventar sons i cançons, en funció dels estímuls que cada setmana rebem amb cada nou conte. De contes hi ha de molts tipus, cada setmana anirem alternant entre els moderns o antics, fàbules d'animals, contes amb protagonistes humans...i moltes maneres de jugar-hi: amb disfresses, titelles, música, danses, escenes representades, tallers específics, jocs psicomotrius....ho passem pipa!

És una activitat plena de contingut però introduïda i adaptada als infants amb una metodologia molt planera i més pròpia de les activitats de l'Esplai. A partir d'una dinàmica lúdica fem servir la llengua anglesa per a jugar a jocs individuals i de grup, fer tallers, fer jocs d'expressió corporal i teatral…fer activitats pròpies d'Esplai, mentre i juguem ens relacionem amb els conceptes del vocabulari anglès. Una activitat doblement divertida, un per allò que fem i dos per allò que aprenem. No son classes d'anglès, millor un espai divertit i sobre tot dinàmic on aprenen vocabulari anglès. Ens recolzarem de tècniques i materials molt diversos i adaptats a les edats, recursos audiovisuals de BBC English (MUZZY), música, tallers apropant l'anglès amb exemples clars.

Té com objectiu la relació positiva a través del joc. A partir dels Centres d'Interès, històries ambientades amb personatges introduïm molt dinamisme i acció. Cada setmana fem activitats diferents, molt ambientades i molt dinàmiques. Aquest és un espai privilegiat per a donar intencionalitat a aquestes accions educatives, tant amb els aspectes motrius com amb els valors imperants del centre que suposen el desenvolupament de la personalitat. Es tracta de reforçar tots aquells comportaments o actituds que creiem positius, perquè es repeteixin en el joc i en la vida real. D'aquesta forma es pot anar educant la personalitat, alhora que fem Jocs de Pistes, Ginkanes, Jocs Teatrals i tallers, Activitats Musicals, Conta contes i titelles, Activitats creatives… Tot dins d'un ambient cordial i valors positius.

Té com objectiu treballar les habilitats més creatives i artístiques dels infants. Es treballen tot tipus de tècniques plàstiques amb varietat de recursos, animacions i materials, intentant mantenir un grau considerable de motivació i diversió per no fer d'aquesta activitat una sessió avorrida. Aprendran a valorar els regals i l'esforç de cadascú. Se'ls ensenyarà a respectar la natura i a reciclar, ja que de tant en tant faran tallers amb materials reciclats. Els infants són protagonistes actius de la programació, entre tots s'adapten els diferents tallers per forçar l'evolució de les seves destreses, però adaptant els tallers als gustos i caràcter del grup, reservant un bon espai pel sentit de l'humor aplicat a la realització i animació dels treballs manuals.

Els jocs són l'eina de treball dels vostres fills. Amb ells desenvolupen moltíssims àmbits : la parla, la relació amb els altres, la memòria, la intel·ligència, etc. Nosaltres creiem en això, per aquesta raó em preparat aquesta activitat on els nens aprendran a compartir, a jugar, a recollir, coneixeran tota classe de jocs…Què millor manera de rebre valors, aprendre i madurar que mitjançant els jocs?. Aquesta activitat diària es centra molt més en l'aspecte del “joc”, en el sentit del joc al voltant de les joguines i del fet de jugar en sí mateix com a font de desenvolupament alternativa. Reforçar els comportaments o actituds que creiem positius, perquè es repeteixin en el joc i en la vida real.

És una activitat molt dinàmica. Es treballa l'exercici físic, la creativitat a través d'estiraments i jocs d'escalfament, la interpretació i la superació de la timidesa amb uns balls molt moderns i dinàmics que impliquen la capacitat d'aprendre, la concentració i imaginació dels participants. Comença el ritme!. Un bon ambient on nois/es poden ser creadors dels propis balls i moviments. Funky-Jazz no és una acadèmia de ball si no un espai lúdic i educatiu amb un ambient positiu. A través del Ball tenim l'oportunitat de crear un espai on el grup de nois i noies es sentin protagonistes d'un projecte comú, no només amb d'altre gent i avançar en la superació de les dificultats conjuntament. Les activitats tindran una programació per poder oferir al públic una mostra del que es treballa, crear moments d'emoció per al grup.

Aquesta activitat està pensada per a totes aquelles mares que vulguin passar una molt bona estona entre companyes i esperem que companys també, perquè no?! Si voleu desconnectar de la vostra rutina diària, fer una mica d'exercici, ballar fins que el cos no pugui més i sobretot formar un grup envejable, ja estàs trigant!! Apuntat sense pensar-ho, nosaltres no et podem dir res més, ara TU tens la última paraula! T'ESPEREM

El mètode Pilates és un mètode que proposa un altre forma de realitzar el treball muscular de força-resistencia, la flexibilitat muscular i articular i el control postural; és un mètode molt intens i efectiu, amb un entorn diferent a l'habitual: en lloc de practicar-lo acompanyat d'una música moguda, s'utilitza un ambient de treball totalment diferent, un ambient relaxat que permet la comunicació directa entre l'alumne i l'instructor, tot amb una música suau i grata a la oïda i a l'esperit. En definitiva, busca un treball integral de la ment, del cos i de l'esperit; és una educació corporal molt completa en la que es treballa el cos como un tot, des de la musculatura superior fins la inferior, i en la que intervenen igualment i en harmonia la ment i el cos.

Us oferim un espai per a treballar d' una manera lúdica i divertida, després de la intensitat de l' horari lectiu un conjunt de tècniques i mètodes de reforç per que els nens i nenes aprenguin a organitzar-se l' agenda, les seves tasques i deures, aprenguin a concentrar-se i a diferenciar com es pot i com no es pot estudiar i a treballar aquell conjunt d' habilitats personals i socials que l' ajudin a millorar en el rendiment acadèmic i a poder-ne desenvolupar correctament dins de la classe amb els professors/es, amb els companys/es, a parlar en públic, a millorar la qualitat de la seva lectura i comprensió global, no només de l àmbit escolar si no general.

Les escoles disposen d' un espai vital com és la seva Biblioteca. Nosaltres us oferim la possibilitat de fer uns plantejament puntuals o més permanents per a dinamitzar l' espai de la Biblioteca amb l' objectiu de consolidar l' ús que en fan els nens i nenes dels seus recursos així com oferir noves formules per a sorprendre als infants amb propostes a la biblioteca, activitats puntuals ambientades en les festivitats del calendari, jocs de pistes i ginkames, concursos... Tot al voltant del món de la biblioteca i les seves múltiples possibilitats.

El Jocs de Rol és una activitat a partir de la qual es fan nous amics i es fomenta la creativitat i la capacitat de interactuar. És tracta de crear un ambient positiu pels nois i noies més grans on fomentar la comunicació, la relació, els patrons d'interacció i fomentar les habilitats socials de cadascun dels seus participants amb l'excusa de les partides de rol, les ambientacions, les històries... Eines i recursos d'ambientació que serveixen al fi comú de crear un espai de debat i relació. Amb el Club de Rol hi tindreu un espai per a jugar, preparar les vostres pròpies partides i confeccionar els materials necessaris...

Aquestes sessions de dibuix són un espai per a treballar el gust per la creació artística i el valor de la creativitat personal, sigui el grau d'habilitat que sigui. Es fomenta un espai on es comparteix el hobbie de dibuixar amb la relació i comunicació amb d'altres companys, així com la introducció d'un esperit obert que ens permeti valorar les amplies possibilitats d'estils i tècniques diferents de les creacions. Es crea un ambient relaxat i agradable amb recursos alternatius per part dels monitors per estimular la creativitat dels nois i noies, i començar a treballar des de l'esforç personal i específic cap a la pròpia evolució de cadascun dels membres del grup. Vols aprendre noves tècniques per a dibuixar?. T'ensenyarem a realitzar diferents tipus de còmics, pòsters, dibuix creatiu, múltiples tècniques a més a més del manga...

L'Activitat esportiva és coneguda ens molts ambients i àmpliament acceptada i valorada. Els nois i noies han de fer esport, sigui el que sigui. En aquest espai intentem treballar els valors vitals de l'esport, del treball en equip, de la satisfacció i plaer de passar una estona agradable i reconfortant per a la nostre salut personal. No es tracta de cap club esportiu on l'objectiu, entre d'altres és competir i guanyar partits, més aviat s'intenta treballar els valors del companyerisme i l'amistat tant problemàtics en edats més avançades i el respecte per les normes de l'esport i els forts hàbits de la disciplina de conjunt i el sacrifici i esforç personal. S'entrena amb un grup de bons amics en un ambient cordial, sa i no violent ni destructivament competitiu. Passem-ho bé fent esport!

Si vols interpretar situacions i desenvolupar tota la teva creativitat més artística, aquest és el teu espai!. A través de Jocs d'expressió teatral ens anirem preparant amb tècniques divertides per a realitzar petites obres de teatre, representacions puntuals i una de final de curs. Les tècniques per a dinamitzar un grup de nois i noies i ensenyar-los a exterioritzar situacions són múltiples i diverses. Els Educadors del grup s'empapen de recursos molt originals per crear un ambient cordial i molt distès i poder fomentar l'esperit creatiu dels nois i noies. Aquests tipus d'activitat són molt enriquidores pel grup i solen ser molt divertides i animades pel caràcter de les dinàmiques de grup que es treballen previ a l'assaig de les representacions oportunes. A més a més el caràcter col·lectiu de l'activitat ajuda als educadors a treballar valors conductuals més importants en relació a les edats pre-adolescents i els conflictes i actituds que demostren els nois i noies ja en aquestes edats.

 

Els ritmes de la societat actuals van tant ràpids que no ens podem quedar al marge dels llenguatges informàtics i les seves aplicacions pràctiques. Amb aquesta activitat volem treballar l'aprenentatge dels usos informàtics així com la transmissió de valors de comunicació real amb els companys que comparteixen el grup, així com recursos per als nois i noies individuals i socials per què siguin capaços de valorar els coneixements que saben i donar-lis oportunitats per què aprenguin a ajudar als altres a transmetre aquest llenguatge informàtic tant tècnic. A través de la informàtica poden relacionar-se amb d'altres companys i amb la realitat que els envolta, una activitat oberta cap a l'exterior, molt actual i no tancada en una classe d'informàtica rotllo acadèmia.

Treballarem amb els nois i noies els llenguatges habituals del WINDOWS així com els programes lliures, com el Sistema LINUX.